Dogodki

Spodnji dogodki se nanašajo na leto 2016 – Novi so v PRIPRAVI!

SEGMENT FOTOGRAFIJE  mladinska_foto

BREZPLAČNE FOTO DELAVNICE – VEŠČINE ROKOVANJA S FOTOAPARATOM

Segment FOTOGRAFIJE s ponudbo najnovejšeh modelov fotoaparatov in objektivov, brezplačne fotografske delavnice !

Brezplačna foto delavnica VEŠČINE ROKOVANJA S FOTOAPARATOM pod vodstvom DRUŠTVA FOTOGRAFOV SVIT iz Celja ter znani slovenski fotograf Žiga Gričnik.

Društvo fotografov SVIT že od svojih začetkov veliko pozornosti namenja popularizaciji med mladimi in izobraževanjem mladih in njihovih mentorjev.

Na delavnice lahko sodelujoči po želji prinesejo s seboj tudi svoje fotoaparate, tako da jim lahko predavatelji v živo pokažejo uporabo le-teh. Urnike in trajanje delavnic bomo prilagodili/uskladili glede na število prijavljenih udeležencev. Vsaka posamična delavnica bo predvidoma trajala od 60 do 90 minut.

Za sodelovanje na delavnicah je obvezna predhodna prijava. Zagotovi si svoje mesto še danes !

Delavnica bo potekala v petek, 18. november 2016  

Poleg udeležbe na delavnicah vas vljudno vabimo k predstavitvi vseslovenskega osnovnošolskega in srednješolskega fotografskega natečaja Dnevi mladinske fotografije, ki združuje tako izobraževanje  kot tudi  tekmovalni duh.


SPOZNAJTE PROGRAM PHOTOSHOP 

Srednja šola za oblikovanje in fotografijo iz Ljubljane bo predstavila program Photoshop na njihovem razstavnem prostoru.

Pod vodstvom mentorja bodo z dijaki postavili studio in izvedli fotografiranje aktualnih šolskih tem.
Predstavili bodo delo fotografa v ateljeju in v postprodukciji, ki vključuje obdelavo fotografij ter tiskanje končnih izdelkov. Fotografirali bodo v digitalni obliki z neposrednim prenosom fotografij na računalnik.

V petek in soboto dopoldne bodo izdelovali in fotografirali portrete. V soboto popoldne in nedeljo pa bomo izvedli fotografiranje tihožitja in obiskovalcem omogočili vpogled v delo fotografa.

Dijaki bodo hkrati portretirani in v vlogi fotografa, digitalnega operaterja ter kreativnega snovalca fotografij.


DELAVNICA ŠPORTNE FOTOGRAFIJE

13641254_10210097596457126_2369712371383717386_o

Delavnica športne fotografinje in inštruktorice plesa na drogu Iris Batista.

Delavnica fotografiranja modela na drogu (pole dance) bodo potekale v profesionalnem fotografskem studiu, ki ga bomo postavili na sejmu.


DJ LOVRO bo predstavil svojo DJ šolo !dj-lovro-30-let

Predstavitev tečajev za mlade DJ v sklopu DJ šole.

Predstavitev tečaja tudi na sejmu COMPTECH!

DJ Lovro, priznani slovenski DJ, animator, voditelj, glasbeni producent, remix-er, organizator dogodkov,… bo na letošnjem sejmu COMPTECH predstavil svojo DJ dejavnost! 

V okviru le te enkrat do dvakrat letno za mlade navdušence organizira tudi DJ šolanje, bodisi v skupini, bodisi individualno, kjer se mladi lahko srečajo s tem poklicem, se spoznajo z osnovami, opremo za DJ nastope, spoznajo tehniko, ki je na voljo, zgodovino DJ dejavnosti, glasbo različnih glasbenih smeri, vprašajo za nasvete, nabirajo izkušnje,…

Tisti, ki želijo nadaljevati, se seveda kasneje lahko vpišejo tudi v nadaljevalni tečaj, kjer se še bolj poglobi znanje in spozna skrivnosti tega dela, ki je tudi v Sloveniji že poklic (SKD dejavnost po Ajpes-u: DJ), v svetu pa sploh sanjski poklic marsikaterega od mladih…

Pri projektu sodelujejo tudi različni ponudniki opreme, lokali, DJ sodelavci, managerji, novinarji, ki s svojim znanjem in izkušnjami pomagajo k začetnemu preboju in prepoznavnosti na sceni.

Primerno za dekleta in fante!

Otvoritveni dan sejma, 18.11., bo še prav posebej predstavitveni za DJ šolo, ko se bo že od dopoldneva posvečalo šoloobveznim otrokom, Lovro pa bo v nadaljevanju za DJ pult povabil tudi nekaj svojih mladih učencev.

Tudi v soboto, 19.11. in nedeljo, 20.11. se boste lahko z njim pogovorili o vsem, kar vas zanima ter se družili v ritmu glasbe za ples!


PREDAVANJE IN DELAVNICA LINKEDIN 14963309_10207356426336931_2037000541090147495_n

Kako št. 1 poslovno orodje na svetu LinkedIn spreminja način kako podjetja poslujejo, tržijo, komunicirajo in kadrujejo z vodilno strokovnjakinjo na tem področju mag. Brigita Lazar Lunder, MBA predavateljica & konzultantka.

Svet in kupci so se spremenili; kar je delovalo nekoč, danes ne deluje več. Po zadnjih raziskavah družbena omrežja vplivajo kar na 75 % nakupnih odločitev v medorganizacijskem segmentu (B2B), pri čemer je LinkedIn dokazano najučinkovitejši.

LinkedIn je  z več kot 400 milijonov uporabnkov (ali dobra polovica vseh poslovnih ljudi na svetu) postal številka 1 profesionalno poslovna platforma na svetu. Linkedin preoblikuje način kako podjetja poslujejo, tržijo, prodajajo in ne nazadnje tudi kadrujejo.

LinkedIn je 4-krat bolj učinkovit za B2B kot Facebook ali Twitter. Vendar ga večina podjetij pri nas pa ga še vedno ne uporablja.

Na delavnici boste izvedeli:

  • kakšen je pliv družbenih medijev na komuniciranje
  • 10 x zakaj LinkedIn in ali bo delovalo tudi za vaš posel
  • 3 poslovne rešitve
  • kaj je formula za 100 % uspeh
  • 4 stebri delovanja na družbenih medijih
  • kako vzpostaviti LinkedIn osebni profil da postanete All-Star.
  • kako postaviti LinkedIn stran podjetja
  • kako komunicirati s poslovnimi partnerji.
  • kakšne so najpogostejše napake.

Izžrebani udeleženec prejme zanimivo nagrado!


PRVI SLOVENSKI MANGA STRIP14040144_1773423296275863_3457407145495552678_n

MAGnet je prva slovenska revija s prevedenimi japonskimi mangami. Pišejo tudi o animejih in japonski pop kulturi Manga.


1. Mednarodno tekmovanje v TELEGRAFIJI12121

S programom MORSE RUNNER z zanimivimi nagradami in diplomami za najboljše. Tekmovanje bo trajalo vse dni sejma. Razglasitev najboljših in podeljevanje nagrad in diplom bo potekalo zadnji dan sejma


NOVOST S PODROČJA RADIOAMATERSTVA ! 5675

Predstvitev Vikend radijsko postajo za radioamaterje.

Na sejmu COMPTECH 2016  premierna predstavitev  VHF in UHF verziji Vikend radijske postaje.

Vikend radijska postaja je dobila ime po tem, da jo lahko sestavimo v času enega vikenda. Postaja je pravi hit med tujimi radioamaterji, samograditelji, saj je pravi projekt tako za začetnike kot tudi izkušene radioamaterje.


DELAVNICA SPAJKANJAspajkanje

Izredno popularna delavnica spajkanja vezij na sejmu COMPTECH 2016 v izvedbi ekipe AX elektronike

Na delavnici spajkanja bodo obiskovalci zaspajkali izdelek, ki ga bodo lahko odnesli domov!


Največji GAMING turnir v Sloveniji na sejmu Comptech!comptech_7

Obiskovalci se lahko preizkušajo tako v tekmovanjih kot tudi v brezplačnih preizkušnjah s simpatičnimi nagradami trenutno najbolj igranih iger tako na konzolah kot na račnalnikih, igranju družabnih iger Weiß Schwarz, norih voženj na simulatorjih dirkaških iger, ponudba akcijskih junakov in ostalih artiklov s področja filma, animee, pop-kulture in gaminga.


1. COMP-PARTY – MEDNARODNI EPICENTER COMPTECH LAN PARTY z več sto udeleženci ! comptech2015_16

Obiskovalci bodo lahko  sodelovali  na turnirji z bogatimi nagradami  in v živo igrali najnovejše uspešnice s področja igričarstva.( CALL OF DUTY, PES 2017, OVERWATCH,…).

Razstava in predstavitev zgodovine najbolj popularne igralne konzole vseh časov Play Station.